kirjaudu

TulppaaniMartat

Tein purkillisen Kimchiä, ja nyt…

Julkaistu: lokakuu 23rd, 2017

On hauskaa tehdä jotain erilaista, mutta mitä sitten sen kanssa tehdään. Hapankaalia syödään Euroopassa yleisesti perunan ja jonkun lihan kanssa, useasti makkaran tai possun kanssa. Kimchiä kuulemma voi syödä minkä kanssa vain. Koreassa sitä tarjotaan melkein joka aterian aikana. Siellä syödään paljon possua grillattuna ja sen kanssa se maistuu mainiosti, mutta se sopii myös hyvin fusionkeittiöön. Sitä voit laittaa hotdogin päälle tai tarjoa minkä tahansa kulhoruuan kanssa, niin kuin poke bowl, ruokaisa salaatti ja nuudelikulho. Sitä voi myös tarjoa falafelin kanssa tai panna tortillaan. In the first place it is used as an condiment. Minä halusin kokeilla käyttää kimchiä keittämiseen. Jos Jenkeissä sairastuu niin äiti tekee kanakeittoa. Korealaiset äidit tarjoavat Kimchikeittoa. Se parantaa kaiken.

 

 

Kimchikeitto

 

250 ml kimchiä, leikattu pieneksi

100 grammaa possun lapaa tai kylkeä, kuutioina

1 rkl chilitahnaa tai -hiutaleita

1/2 tl sokeria

1/2 l vettä

200 grammaa tofua

valkosipulia jos tahdot

keitettyä riisiä tai vaikkapa nuudeleita

kevätsipulia, silputtuna

 

Pane kimchi, possu, sokeri, chili, vesi ja valkosipuli samaan aikaan kattilaan ja anna kiehua noin puoli tuntia. Lisää tofu ja anna kiehua vielä noin viisi minuuttia. Tarjoa keitetyn riisin kanssa ja ripottele päälle kevätsipulia. Minä jätin keitosta riisit ja tofun pois. Kevensi keittoa. Ja oli ihanaa.

 

 

 

Toinen nopea, helppo ja hyvä resepti on kimchiletut. Tästä voi tehdä ison lounasletun tai pieniä borrelhapjes (=pikkusyötävää, jota voi tarjoja esim. oluen kanssa)

 

 

Kimchiletut

 

 

3/4 dl kimchiä, leikattuna

1 dl jauhoa, riisijauhoa tai ehkä vehnäjauhoa

1/2 dl vettä

1 muna

ripsaus suolaa

 

Sekoita kaikki ainekset. Lisää vettä, jauhoja tai munaa, saadaksesi sopivan lettutaikinan. Ei saa olla liian löysää. Myös voit lisätä kevätsipulia maun mukaan. Lämmitä pannu kuumaksi ja pane loraus öljyä. Aasialaisessä keittiössä ei käytetä oliiviöljyä. Se ei maistu hyvältä ja se palaa korkeassa lämpätilassa. Parempi on käyttää maapähkinä-, auringonkukka- tai rypsiöljyä. Paista isoja tai pieniä lettuja parissa minuutissa. Tarjoa aina seesamsiemenien  ja dippikastikkeen kanssa.

 

Dippi:

3 rkl soijakastiketta

2 rkl riisiviinietikkaa

1 rkl seesamsiemeniä tai vähän seesamöljyä

tuoretta chilliä, maun mukaan

 

 

Ruokaterveisin,

Linda

Bewaren

Kommentoi